15 Ağustos 2014 Cuma

Ballı günler ...



Yoğun bir maratonun akabinde sevgiliye sarılıp huzuru tam olarak yakaladığınız zaman dilimi , sevdiğiniz adamın yüzüne doyasıya bakıp şükredip mutluluktan kabına sığmaz halde midenizde bin bir kelebekle yaşama anıdır 'bal ayı ' ki bence bu sürecin zaman sınırlaması yoktur siz var olduğunuz sürece devam eder..
 ürgüp ; gizemlerin ,merakın mekanı ,bir kitabın kahramanı gibi hissedeceğiniz güzel ilçe .Gecenin hangi saati olursa olsun balkonunuza çıktığınızda omuzunuza attığınız hırkaya ihtiyaç duyacağınız mis gibi serin havası ,taş evlerin ışıklandırılması ,bir kadeh içecek ve kurduğunuz hayaller! O atmosferin sizi alıp götürmemesine imkan yok yeter ki gözlerinizi kapatın ve derin nefes alın..
avanos ; 
Hititlerden süregelen çanak -çömlek yapımıyla ,babadan oğula geçen bu mesleğin icra edildiği hatta deneme çömleğinizi yapabildiğiniz güzel yer .
ıhlara vadisi ;
Doğa yürüyüşleri ve rehberinizle gülme krizlerine gireceğiniz sorularınızla coğrafyaya şekilsel olarak da hakim olduğunuz doğal güzellik.
Güvercinlik vadisi ;
Üzüm bağlarında ve bahçelerde verimi arttırmak için güvercin gübresi kullanılır ve güvercinlikler yapılırmış.Barışın sembolü ve uğur getirdiğine de inanılan bu kuşlardan mimaride de yararlanılırmış .Freskler içinde harç malzemesi tabi ..
Göreme açık hava müzesi ; 
Müze kaya içine oyulmuş manastırlar ,kliseler,şapeller ,yemekhaneler ,mutfaklar ve yaşam alanlarını oluşturmaktadır.Bölgede ki manastır hayatı 1000 yıl kadar sürmüştür.Elmalı , yılanlı veee fresklerin tazeliğini koruduğu karanlık klisesiyle harika bir müze alanı ..
Nevşehir hem eşinizle huzurun dibine vurduğunuz hem de tarihin elini bırakmayacağınız bir ortam ..
özetlemem gerekirse 4 günlük tatilim için diyebilirim ki çokkk güzelll...
not: bir kaç fotoğraf paylaşmayı borç bilirim efendim , esen kalınız ....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder